De AFC en OFC zijn uitgenodigd voor een bod op het WK 2034

In een historische stap heeft de FIFA besloten om de biedingsprocessen voor zowel WK 2030 als 2034 gelijktijdig te laten plaatsvinden. Dit besluit is genomen om de principes van confederatierotatie te handhaven en de best mogelijke gastheercondities voor de toernooien te waarborgen. FIFA-lidverenigingen uit de gebieden van de AFC (Aziatische Voetbalconfederatie) en de OFC (Oceanië Voetbalconfederatie) zijn uitgenodigd om te bieden voor de organisatie van het WK 2034.

De minimale eisen voor een gastheer voor het WK in 2030, zullen ook de basis vormen voor dit biedingsproces. De gastheren voor dit prestigieuze evenement zullen apart worden aangesteld tijdens een FIFA Congres.

Deze beslissing opent de deur voor nieuwe mogelijkheden voor AFC- en OFC-landen om zich te profileren als gastlanden voor een van 's werelds meest bekeken sportevenementen. Het biedt ook een kans om de voetbalgemeenschap in deze regio's te versterken en de sport naar nieuwe hoogten te tillen.

Als we naar de toekomst kijken, belooft de concurrentie voor het Wereld Kampioenschap 2034 hevig te zijn, met enthousiaste biedingen vanuit verschillende AFC- en OFC-naties. Dit biedt voetbalfans over de hele wereld een reden om uit te kijken naar wat ongetwijfeld een van de meest opwindende WK-toernooien ooit zal worden. Blijf op de hoogte voor meer updates over de biedingsprocessen en de aanloop naar het WK 2034.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 05-10-2023 21:47 | Bijgewerkt op: 05-10-2023 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Landen uit Azië (AFC) en Oceanië (OFC) zijn uitgenodigd om een bod te doen op de organisatie van het WK 2034. De FIFA heeft dit officieel bevestigd.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.