WK 2034 wordt georganiseerd door Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië wordt het gastland voor het WK 2034. De oliestaat heeft als enige land hun interesse bevestigd richting de FIFA. Dit betekent dat Saoedi-Arabië naar alle waarschijnlijkheid het Wereldkampioenschap voetbal in 2034 mag organiseren.

Op 4 oktober 2023 startte de FIFA het officiële biedproces, waarbij enkel landen van de AFC en OFC konden deelnemen. Op 31 oktober 2023 was de deadline. In het laatste kwartaal van 2024 wordt het gastland officiëel bekend gemaakt. De FIFA houdt een stemming en evalueert de enig gegadigde.

Gastlanden van een WK voetbal moeten namelijk aan strenge eisen van de Wereldvoetbalbond voldoen, waaronder punten als infrastructuur, duurzaamheid, mensenrechten, gastvrijheid en commerciële belangen. Alle relevante documenten zijn transparant en in te zien op de website van de FIFA.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 03-11-2023 21:26 | Bijgewerkt op: 03-11-2023 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Het WK 2034 wordt georganiseerd door Saoedi-Arabië. De oliestaat heeft als enige land hun interesse bevestigd richting de FIFA.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.